Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna
http://www.programuj.com
  WikiWiki  FAQFAQ    SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 




DateTimePicker jak ustawić datę


 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> Borland C++ Builder
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nieumiem



Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 5

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Czekam na szybką odpowiedź!
Problem polega na tym.
Ustawiam sobie currentdate i chcę zmienić dzień
na 1 w miesiącu.
I nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Próbowałem już wszystkiego zostało tylko napisać do was!
z góry dzięki.
_________________
nie czytasz, nie wiesz, nie pisz!!!!!!!!
Czekam na szybką i jasną odpowiedź nie na jakieś wywody z ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nieumiem



Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 5

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
oki nie bylo tematu ;<
olsnilo mnie ;D
TDate dat(year,m,dzi);
DateTimePicker2->Date=dat;
tak dla pokoleń bo w necie tego nie znalazlem Very Happy
_________________
nie czytasz, nie wiesz, nie pisz!!!!!!!!
Czekam na szybką i jasną odpowiedź nie na jakieś wywody z ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nieumiem



Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 5

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
cała procedura wyglada tak Very Happy
unsigned short rok=0,miesiac=0,dzien=0;
TDate dat;

Form4->DateTimePicker1->Date=dat.CurrentDate();
Form4->DateTimePicker1->Date.DecodeDate(&rok,&miesiac,&dzien);
dzien=1;
TDate dat1(rok,miesiac,dzien);
Form4->DateTimePicker1->Date=dat1;

chyba ze ktos umie ja uproscic zeby nie uzywac 2 dat Smile ale ja nie mam na to czasu.
_________________
nie czytasz, nie wiesz, nie pisz!!!!!!!!
Czekam na szybką i jasną odpowiedź nie na jakieś wywody z ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> Borland C++ Builder Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


hosting sponsorowany przez hosted.pl
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group