Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna
http://www.programuj.com
  WikiWiki  FAQFAQ    SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 




" is not valid integer value


 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> Borland C++ Builder
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wegrzyn
Bywalec


Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 27

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
witam

Pałuje się już 3 dzień i wyskakuje mi podczas działania programu " is not valid integer value
nie wiem do której zmiennej się to odnosi i w którym momencie jest błąd - umie ktoś poradzić jak to sprawdzić i namierzyć źródło błędu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
izaw
programista


Dołączył: 17 Cze 2008
Posty: 1608
Skąd: Łódź

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Na pewno komunikat podaje lokalizację błędu.
_________________
"Nic nie jest tak proste, by nie można było wykonać tego źle"
Prawo Murph'ego
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wegrzyn
Bywalec


Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 27

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
niestety pokazuje tylko takie błędy

[img]https://drive.google.com/file/d/0B4QACjelfbSyQzJSeU5peEw5WlE/view?usp=sharing[/img]

[img]https://drive.google.com/file/d/0B4QACjelfbSybFM1c2VTNHlvOEE/view?usp=sharing[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
izaw
programista


Dołączył: 17 Cze 2008
Posty: 1608
Skąd: Łódź

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Pierwsze okno debuggera. Nie piszę w borlandzie, ale chyba zatrzymuje się na jakiejś instrukcji. Popatrz na jej i poprzednich kod.

Zresztą oczekujesz wróżenia z fusów. One mówią, że to 10 linia kodu.
_________________
"Nic nie jest tak proste, by nie można było wykonać tego źle"
Prawo Murph'ego
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Albert Rosenfield
programista


Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 2418
Skąd: olsztyn

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
wegrzyn napisał:
i namierzyć źródło błędu?

Jeśli debugger nie zatrzymuje się na linii powodującej błąd, otwórz okno call stack (czy jak to tam się nazywa), tam dojdziesz, skąd rzucono wyjątek.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> Borland C++ Builder Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


hosting sponsorowany przez hosted.pl
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group