Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna
http://www.programuj.com
  WikiWiki  FAQFAQ    SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Router LINKSYS WRT54GS - konfiguracja pod Internet DIALOG

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> Sieci komputerowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
yaotzin

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Witam

Mam taki oto problem, posiadam Router WRT54GS chcę skonfigurować zarównow WI-Fi jak i kablowy Internet. Dokonuję konfiguracji tego routera pod kątem logowania do Internetu w sieci Dialog. Wpisuję Login oraz Hasło użytkownika w konfiguracji Routera, tak jak jest to napisane w instrukcji obsługi. Wybieram wcześniej oczywiście połączenie PPPoE. Ale Internet nie działa. Ustawiłem w ustawieniach sieciowych systemu Windows pobieraj adres IP automatycznie. Niestety sytuacja jest tego typu, iż Internet bezpośrednio z modemu od Dialogu przez kabel Ethernet działa, natomiast po podłączeniu go do wyżej wymienionego router'a (wersja 5.xx) nie następuje połączenie z Internetem. W zakładce status, daję connect, ale nic się nie dzieje. Próbowałem twardego resetu itp. Ale nic nie działa. Ustawiałem też w nim DNS. Dodam, iż router, poprzednio na stałym IP od dialogu działał poprawnie. Po zmianie umowy i wprowadzeniu dynamicznego IP przestał działać. Stąd wymagana jest rekonfiguracja. Czy ktoś miał do czynienia z tym routerem, i wie może gdzie problem może tkwić?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
adas22

Nie łatwiej jest zadzwonić do DIALOGU , i poprosić żeby sami skonfigurowali ci router ? Skoro podłączyli internet , to muszą zrobić tak żeby on działał , przecież nie każdy jest informatykiem .Ja jestem w UPC i problemów takich nie mam , serwis przyjeżdża zawsze i bezpłatnie usuwa problem / konfiguruje sieć .
Powrót do góry
Weq
programista

http://www.dostepny.dialog.pl/pytania_i_odpowiedzi/dialog_internet/czy_moge_korzystac_z_wlasnego_modemu_dslowego,53.html,1

??

Chyba ze chodzi o to ze jest internet w ukladzie komp->modem->dialog, ale nie ma w ukladzie komp->router->modem->dialog ?
Powrót do góry
yaotzin

Zmieniliśmy router na WRT 120N od Linksys i działa poprawnie. Konfiguracja jaka miała być to mamy Komputer -> Router -> Modem ADSL - linia Dialogu. Nie wiem dlaczego Router wymieniony w pierwszym poście nie chciał działać. Miał protokół PPPoE ale nie dawał rady nie potrafił się połączyć.

P.S. Jestem Informatykiem - programistą -> nie żebym się chwalił, a raczej chciałbym zaznaczyć iż zgłosiłem się tu o poradę.

Dialog zapewnił mi dostęp, Modem ADSL przecież działa, a to że sobie zapragnąłem mieć inną konfigurację to już nie ich wina.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> Sieci komputerowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: