Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna
http://www.programuj.com
  WikiWiki  FAQFAQ    SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 




Aktualizacja rakordów bazy


 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> PHP
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
michas19d



Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 22

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Co tu jest nie tak?Czy to mają być osobne dwa pliki php czy tylko jeden plik?i co robię nie tak.Wyświetla mi rekordy jakie chcę ale nie mogę ich zaktualizować

php:

 

 
<html>
<head>

</head>
<body>
<table border="1" width="98%" cellspacing="0" cellpadding="0" bordercolorlight="#000000">
<tr>
<td width="96%" colspan="7" bgcolor="#C0C0C0">
<p align="center"><b><font size="2">Dane osobowe</font></b></td>
</tr>
<tr>
<td width="4%" align="center" bgcolor="#E0E0E0">
<p align="center"><font size="2">&nbsp;ID</font></td>
<td width="18%" align="center" bgcolor="#E0E0E0">
<p align="center"><font size="2">Nick</font></td>

<td width="18%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Nazwisko</font></td>
<td width="18%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Imię</font></td>
<td width="18%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Email</font></td>
<td width="14%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Telefon</font></td>
<td width="6%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Modyfikuj</font></td>
</tr>
 
 
 <?php
 require_once("../config.php");
 

 
$zapytanie = "SELECT * FROM mdl_user ORDER BY username DESC";
$wykonaj = mysql_query ($zapytanie);
while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) {
echo " <tr>
<td>"
.$wiersz['id']."</td>
<td>"
.$wiersz['username']."</td>
<td>"
.$wiersz['nazwisko']."</td>
<td>"
.$wiersz['firstname']."</td>
<td>"
.$wiersz['email']."</td>
<td>"
.$wiersz['telefon']."</td>
<td><b><a href='modyfikuj.php?stan=modyf&idmodyf='"
.$wiersz['id'].">Modyfikacja</a></b></td>
</tr>"
;
}
if($stan=='modyf') {
$zapytanie = "SELECT * FROM mdl_user where id=$idmodyf";
$wykonaj = mysql_query ($zapytanie);
$tablica = mysql_fetch_array($wykonaj);
echo "<form method='get' action='modyfikuj.php'>
<div align='center'>
<center>
<table border='1' width='50%' bordercolorlight='#000000' cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr>
<td width='50%'><font size='2' face='Verdana'>username</font></td>
<td width='50%' align='center'><font size='2' face='Verdana'><input type='text' name='username' value='"
.$tablica['username']."' size='20'></font></td>
</tr>
<tr>
<td width='50%'><font size='2' face='Verdana'>Nazwisko</font></td>
<td width='50%' align='center'><font size='2' face='Verdana'><input type='text' name='nazwisko' value='"
.$tablica['nazwisko']."' size='20'></font></td>
</tr>
<tr>
<td width='50%'><font size='2' face='Verdana'>Data urodzenia YYYY-MM-DD</font></td>
<td width='50%' align='center'><font size='2' face='Verdana'><input type='text' name='firstname' value='"
.$tablica['firstname']."' size='20'></font></td>
</tr>
<tr>
<td width='50%'><font size='2' face='Verdana'>email</font></td>
<td width='50%' align='center'><font size='2' face='Verdana'><input type='text' name='email' value='"
.$tablica['email']."' size='20'></font></td>
</tr>
<tr>
<td width='50%'><font size='2' face='Verdana'>Telefon</font></td>
<td width='50%' align='center'><font size='2' face='Verdana'><input type='text' name='telefon' value='"
.$tablica['telefon']."' size='20'></font></td>
</tr>
<tr>
<td width='100%' colspan='2'>
<p align='center'><font size='2' face='Verdana'><input type='hidden' name='modyfikuj' value='$idmodyf'><input type='submit' value='Modyfikuj' name='send'></font></td>
</tr>
</table>
</center>
</div>
</form>"
;
 
}
else if ($send=='Modyfikuj'){$zapytanie = "UPDATE dane SET username='$username', nazwisko='$nazwisko', firstname='$firstname', email='$email',telefon='$telefon' WHERE id=$modyfikuj";
$wykonaj = mysql_query ($zapytanie);
echo "<br>Dane poprawione<BR><a href='modyfikuj.php'>Obejrzyj poprawiona bazę</a>";}
else {
 
}
?>

</table>
</body>
</html>

 



modyfikuj.php
php:


<?php
 require_once("../config.php");


 
if($stan=='modyf') {
$zapytanie = "SELECT * FROM mdl_user where id=$idmodyf";
$wykonaj = mysql_query ($zapytanie);
$tablica = mysql_fetch_array($wykonaj);
 
echo "<form method='get' action='modyfikuj.php'>
<div align='center'>
<center>
<table border='1' width='50%' bordercolorlight='#000000' cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr>
<td width='50%'><font size='2' face='Verdana'>username</font></td>
<td width='50%' align='center'><font size='2' face='Verdana'><input type='text' name='username' value='"
.$tablica['username']."' size='20'></font></td>
</tr>
<tr>
<td width='100%' colspan='2'>
<p align='center'><font size='2' face='Verdana'><input type='hidden' name='modyfikuj' value='$idmodyf'><input type='submit' value='Modyfikuj' name='send'></font></td>
</tr>


</table>
</center>
</div>
</form>"
;

if ($send=='Modyfikuj'){$zapytanie = "UPDATE mdl_user SET username='$username' WHERE id=$modyfikuj";
$wykonaj = mysql_query ($zapytanie);
echo "<br>Dane poprawione<BR><a href='modyfikuj.php'>Obejrzyj poprawiona bazę</a>";}

?>

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
starko



Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 20
Skąd: Poznań

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
myślę że problem może leżeć po stronie uprawnień bazy. Zobacz jak skonfigurowana jest baza.
_________________
MySQL - open source RULEZ:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kenjifujima



Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 3

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Its so nice to see this good information in your post
_________________
WOW Gear Cheap RS Gold
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Netteria.NET



Dołączył: 17 Paź 2016
Posty: 5

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Zakładając że id jest typu int ja bym zapytanie zapisał tak:
php:

$zapytanie = "SELECT * FROM mdl_user where id=" . $idmodyf;
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
aljeto



Dołączył: 08 Lis 2016
Posty: 1
Skąd: Szczecin

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
ja z tą analizą zawsze mialem problemy ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> PHP Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


hosting sponsorowany przez hosted.pl
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group