Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna
http://www.programuj.com
  WikiWiki  FAQFAQ    SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 




Co gdzie i jak wpisać żeby działało? VPN i SPEEDTOUCH 608WL


 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> Sieci komputerowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
batee



Dołączył: 09 Cze 2012
Posty: 2

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Pogubiłem się i zgłupiałem przy konfigurowaniu tej sieci, dlatego proszę o pomoc co gdzie i jak wpisać żeby to działało, dodam że działało do puki nie miałem internetu dsl. Poniżej schemat jak to jest połączone.

Proszę o wytłumaczenie jak prostemu chłopu jakie adresy wpisać w poszczególnych urządzeniach.
1. Muszę mieć dostęp przez internet do komputera nr.1 przez VPN
2. Komputery muszą "widzieć się" między sobą w sieci, w tej chwili widzą się między sobą tylko komputer nr2, laptop, komputer nr3, ale z laptopa przez przeglądarkę mam dostęp do ustawień modemu SPEEDTOUCH i routera MODECOM, natomiast z komputera nr1 mogę zmieniać ustawienia tylko w modemie.
Zdjęcie po załadowaniu jest trochę nie wyraźne, modem do internetu to SPEEDTOUCH 608WL
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Albert Rosenfield
programista


Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 2418
Skąd: olsztyn

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Specjalistą od sieci nie jestem, ale wydaje mi się, że zamiast routera MODECOM powinieneś podpiąć jakiegoś switcha. Możesz spróbować takiej sztuczki: podłącz kabel WAN do gniazda LAN routera, jeśli oczywiście masz taką możliwość. W routerze wyłącz także serwer DHCP, coby nowych IP nie przydzielał.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
batee



Dołączył: 09 Cze 2012
Posty: 2

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
A jak rozwiązać pierwszy problem?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Albert Rosenfield
programista


Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 2418
Skąd: olsztyn

Post Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem OCEŃ POST
Tutaj niestety Ci nie pomogę, bo nic z tą siecią nigdy nie robiłem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA PASJA - PROGRAMOWANIE Strona Główna -> Sieci komputerowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


hosting sponsorowany przez hosted.pl
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group